fbpx

Уляна Супрун порадила, як одягати малюків у спеку

Здоров'я 13:54, 20.06, 2018

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала поради для батьків, як краще одягнути дитину у спекотний день та що взяти із собою на прогулянку.

За її словами, навіть за високої температури повітря на вулиці часто зустрічаються батьки, які одягають малюків у шапки, кофтинки й шкарпетки, щоб "не продуло".

"Правило, що дитині потрібно одягати на один шар одягу більше, ніж собі, не працює, коли на вулиці спека. Якщо вам самим спекотно у футболці – не надягайте на дитину додатковий одяг. Також не варто надягати шкарпетки, краще  відкрите взуття, що буде підтримувати нормальну терморегуляцію. Шкіра стоп повинна дихати",  написала Супрун у Facebook.

Вона закликала батьків бути уважнішими до дітей під час спеки, адже в них інтенсивніший обмін речовин і виробляється більша кількість тепла, від якого організму треба позбутися. Аби спростити цей процес, Супрун радить використовувати одяг з натуральних тканин, що дозволяє шкірі "дихати": котон, легкі бавовняні тканини, льон. Обов’язковим атрибутом у спеку має стати кепка чи панамка. Остання дає найбільший захист від сонячних променів.

Під час прогулянки Супрун радить більше проводити часу в тіні та тримати малюка подалі від сонячного проміння у проміжок між 10:00 та 16:00.

Не варто забувати і про воду.

"Діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу і більш ризикують наразитися на зневоднення. Тому їм слід нагадувати про пиття. Тіло дітей містить більше води, ніж в дорослих, і тому їм критичніші втрати води. Крім того, діти активно рухаються та більше втрачають вологу через шкіру. Дітям радять споживати воду впродовж усього дня та особливо під час активних ігор чи занять спортом. Важливо, щоб протягом дня дитина завжди мала доступ до питної води",  додала очільниця МОЗу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: