fbpx

Унікальний санаторій на Прикарпатті переживає скрутні часи – довелося скоротити половину лікарів. ВІДЕО

Суспільство 16:50, 31.07, 2016

У селі Черче на Прикарпатті діє унікальна оздоровниця. Головний скарб – торф'яне болото, яке здавна допомагало при ломоті в спині, руках, ногах. Сьогодні, окрім цілющих грязей, курорт відомий сірководневими та мінеральними водами, тут відновлюються хворі не лише з України – їдуть сюди з Польщі, Португалії та Італії.

Торф’яне болото у Черче – єдине в Україні, воно унікальне за своїм складом і властивостями, йдеться у сюжеті "Факти" на ІСTV.

У Черче один санаторій. Тут працюють два відділення для хворих, які пережили травми й інсульти, окремо оздоровлюють дітей.

Для лікування хвороб спини незамінні сірководневі ванни. Вони дають змогу за півроку відмовитись від уколів і крапельниць, поліпшують кровообіг, усувають запальні процеси та прискорюють відновлення пошкоджених тканин.

Однак попри унікальні оздоровчі властивості місцевий санаторій переживає скрутні часи, половину лікарів довелося скоротити.

Іти у приватну власність керівники санаторію не хочуть, адже тоді путівки значно здорожчають, сподіваються лише, що держава знову почне вкладати кошти в оздоровлення українців. Адже тільки за останні 10 років кількість держздравниць зменшилася удвічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: