fbpx

Франківський університет нафти і газу підписав угоди про співпрацю з Укрнафтою і AGR

Суспільство 13:37, 16.05, 2017

Ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський підписав угоди між університетом та ПАТ "Укрнафта" і норвезькою компанією AGR. Угода з Укрнафтою передбачає співпрацю до 2020 року, а AGR допоможе українським нафтовикам освоїти сучасні технології глибокого буріння.

Сьогдні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочалася VІ Міжнародна науково-технічна конференція "Нафтогазова енергетика-2017". Вона проходить у рамках святкування 50-річчя від дня заснування університету.

"Ми прийняли ухвалу вченою радою не робити гучних святкувань до 50-річчя. У державі складна ситуація, на Сході війна. Тому ми вирішили відзначити 50-річчя проведенням трьох великих наукових конференцій", – сказав ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.

Крижанівський також поінформував, що сьогодні університет підпише угоду з ПАТ "Укрнафта" про співпрацю і меморандум з норвезькою компанією AGR.

Угода про співпрацю з ПАТ "Укрнафта" уже відсьогодні набрала чинності.

"Укрнафта зацікавлена налагодити конкретні форми співпраці з університетом, йдеться перш за все про практичну сферу. Хочеться, щоб студенти проходили у нас практику. Також ми були б раді, якщо кращі студенти приходили до нас на роботу", – сказав представник ПАТ "Укрнафта" Володимир Огризко.

Також Укрнафта започатковує програму стимулювання найкращих студентів, п'ятеро з яких отримуватимуть стипендії від компанії. Керівники ПАТ "Укрнафта" читатимуть лекції в університеті, проводитимуть тренінги.

"Бізнес вкладає гроші у науку, бо має інтерес. Думаю, ми отримаємо прекрасний результат", – сказав Володимир Огризко.

Підписана угода передбачає спільний план роботи до 2020 року. "Думаю, що він буде продовжуватися",  додав Огризко.

Меморандум з норвезькою компанією AGR від ІФНТУНГ підписав Євстахій Крижанівський, а від AGR – голова правління Свейн Соллунд.

"Дякуємо за можливість відвідати Івано-Франківськ. AGR – глобальна компанія, ми допомагаємо людям у всьому світі займатися видобутком нафти і газу. Ми намагаємося об'єднати можливості компанії зі знаннями найкращих студенітв", – сказав Свейн Соллунд.

Підписаний меморандум передбачає, що компанія AGR спільно з університетом впроваджуватиме в Україні новітні технології буріння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: