fbpx

Уряд обіцяє створити в Україні фонд для підтримки стартапів

Політика 15:46, 22.07, 2017

Представники стартап-галузі та Кабінет міністрів домовилися про спільне фінансування новітніх розробок в IT.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про створення великого фонду – Фонду фондів – для підтримки українських стартапів. Про це він розповів під час учорашньої зустрічі з представниками Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA), пише НВ Бізнес.

Сторони домовилися про спільне фінансування Фонду фондів за рахунок державної скарбниці та коштом крупних міжнародних інвесторів. За даними НВ Бізнес, внесок Кабінету міністрів у майбутній фонд може скласти щонайменше $10 млн.

За словами Гройсмана, уряд особливо зацікавлений в розвитку низки галузей вітчизняної економіки за допомогою новітніх технологій. Зокрема, він виділив IT-сферу, кібербезпеку, військові та технології подвійного призначення.

UVCA запропонувала створити Фонд фондів для залучення на конкурсній основі коштів у вже присутні на ринку та нові венчурні фонди. Які будуть фінансувати понад 3 тис. вже наявних українських стартапів.

"Цей фінансовий інструмент використовується майже всіма країнами Європи протягом останніх 20 років і вже довів свою успішність", – підкреслив Андрій Колодюк, голова ради директорів UVCA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: