fbpx

Уряд пропонує скасувати доплати вчителям і пільги дітям-інвалідам... Це ганьба, – Юрій Дерев'янко

Політика 12:30, 25.12, 2014

Верховна Рада розглядає запропоновані Кабміном законопроекти. Серед ініціатив уряду – скасування доплат вчителям за класне керівництво і перевірку зошитів, скасування пільг для інвалідів та дітей-інвалідів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат України, член Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко

"Законопроектом 1577 Уряд пропонує скасувати доплату вчителям, до їхньої і без того мізерної ставки: класне керівництво  20-25%; перевірки зошитів  10-20%; завідування майстернями  15-20%; навчальними кабінетами – 10-15%; навчально-дослідними ділянками  10-15%. Пропонується також скасувати педпрацівникам у сільській місцевості безоплатний проїзд до місця роботи і додому",  пише прикарпатський нардеп. 

"Уряд пропонує прирікти фактично село на вмирання, на закриття без згоди територіальної громади (загальних зборів) села, селища, міста або на підставі результатів місцевого реферндуму! Це законопроект знищення освіти і геноциду! Ганьба!"  оцінив урядові ініціативи Дерев'янко. 

Нардеп також повідомив, що в законопроекті 1576 (зміни до Бюджетного кодексу) уряд пропонує скасувати пільги інвалідам, дітям-інвалідам та особам, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів, а також скасувати компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: