fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Уряд відсторонив від посади голову Укртрансбезпеки, прикарпатця Михайла Ноняка та призначив службове розслідування

Уряд відсторонив від посади голову Укртрансбезпеки, прикарпатця Михайла Ноняка та призначив службове розслідування

Політика 16:33, 11.04, 2018

За поданням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна Уряд прийняв рішення про відсторонення керівника Укртрансбезпеки Михайла Ноняка від займаної посади і призначив відносно нього службове розслідування.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

“Переконаний, що всі факти, які виявила антикорупційна перевірка МІУ, будуть ретельно вивчені та досліджені. Міністерство і надалі готове надавати всі необхідні документи та сприяти проведенню об’єктивного розслідування, як і службовому, так і всім тим кримінальним провадженням, які розслідуються правоохоронцями, по фактах здирництва і зловживань керівництвом і рядом працівників ДСБТ! Я закликаю пана Ноняка гідно пройти процедуру службового розслідування і припинити будь-який тиск на своїх підлеглих, котрі надають і готові надавати документи, докази і у разі необхідності покази про всі існуючі факти зловживань в ДСБТ! Працюємо далі…” – написав Лавренюк.

Сам Михайло Ноняк написав у Фейсбуці, що розслідування не боїться.

“З перших же днів, відколи я очолив Службу, я не тільки докладав максимум зусиль для того, щоб добитись хороших показників за всіма пріоритетними напрямками роботи, я ставив перед собою завдання запустити механізм незворотних змін. Змін, котрі б забезпечили неухильне виконання законів України і завдань, поставлених Урядом перед Службою і на які так очікувало суспільство. На жаль, вже з перших днів ми бачили і відчували, що є люди, яким не до вподоби, що прийшла команда однодумців, яка хоче зруйнувати старі корупційні схеми та навести лад.

Чи боюся я розслідування? Ні, звичайно! Від самого початку знав, що за кожним моїм кроком спостерігають тисячі очей: моїх побратимів з Майдану, моїх друзів, які зі зброєю в руках боронять Україну від московського окупанта, і звичайно ж, ті, які хочуть повернути старі корупційні схеми. Знав, що будуть шукати кожну помилку в роботі. Та й зрештою, мене виховали такою людиною, що якщо за щось беруся, то виконую на совість. 
Переконаний, що такі перевірки мають відбуватися регулярно і не за чиєюсь кляузою, а для того, щоб Уряд, Прем’єр-Міністр, українське суспільство знали реальну картину справ у кожній службі, у кожному міністерстві. Мені нема чого приховувати, і повірте, я маю що сказати! Я готовий до будь-якої перевірки. А чи готові інші?” – переконує Ноняк.

Нагадаємо, минулого тижня Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вніс у Кабмін подання про звільнення з посади голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка. Свою позицію Омелян мотивував “тотальною корупцією і зловживанням в очолюваному Ноняком відомстві”. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: