fbpx

Успіх Марцінківа-мера залежить від того, що для нього буде пріоритетом – місто чи партія, – Шкутяк

Політика 21:31, 17.11, 2015

На прохання КУРСу франківські політики, громадські діячі й експерти спрогнозували, яким мером буде Руслан Марцінків, чого від нього можна, а чого не варто сподіватися громаді, а також запропонували поради новообраному голові міста.

Громадський діяч і учасник АТО Петро Шкутяк, обраний на місцевих виборах до міської ради, вважає, що Руслан Марцінків має можливості змінити місто на краще: для цього новому меру потрібні амбітні ідеї і добра комунікація з громадою. 

"Я Руслана знаю давно, ми багато з ним разом працювали. По-перше, по своїй суті, він не є поганою людиною. По-друге, він певний досвід в житті здобув, і у владі також. По-третє, він є ідейною людиною – в нього є свої ідеї, і він пробує їх реалізувати.

А яким він буде мером, це залежить від того, яку він зможе сформувати команду навколо себе, і головне – чи зможе стати насправді громадянином міста. Результат його роботи буде залежати від того, чи зможе він поставити пріоритетом інтереси міста, чи для нього залишиться пріоритетом вигода партії.

Я взагалі оптиміст і хочу, щоби в місті були позитивні зміни, і цього від нього сподіваюся. Руслан для мене не є тим, від кого цього категорично не можна сподіватися.

Я би йому порадив будувати амбітні плани, постаратися консолідувати біля себе всіх людей, які мають бачення цікавого розвитку міста. Руслан вміє домовлятися з людьми і знаходити спільну мову, я щиро раджу йому використати цю здатність для розвитку міста",  зазначив Шкутяк. 

Читайте також коментарі інших експертів: 

Мер Марцінків  це більш відкрита для громадського контролю система,  Головенський. 

Місто Марцінківа цікавить мало, більше – перемога над ним, – Ростислав Шпук.

Марцінків – капелюх на кріслі мера, який свідчить про те, що це місце зайняте, – Ігор Ткач.

З більшістю в міськраді Марцінків має шанси зробити в місті реальні швидкі зміни, – Кицюк.

Де-факто мером Франківська буде партія, – Василь Мартинюк про перемогу Марцінківа.

Марцінківу слід почати боротьбу з корупцією в комунальних підприємствах міста, – Случик.

Руслан Марцінків буде ручним мером, – Островський.


Як повідомляв КУРС, міська ТВК оголосила результати другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків отримав 37 714 голосів, Ігор Насалик – 29 077. Всього проголосували – 68 790, невикористаних бюлетенів – 115 752.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: