fbpx

Устаткування загального призначення для демонстрації на уроках географії

Суспільство 13:41, 28.05, 2019

Викладання предмету географія у сучасній школі вимагає використання на уроках наочних та інтерактивних засобів навчання. Тому якісне наповнення кабінету географії устаткуванням загального призначення є першочерговим завданням навчальних закладів.

Академік Микола Миколайович Баранський (1881 – 1963) – автор першого шкільного підручника з економічної географії говорив: «Карта – це мова географії. Без карти немає географії». І дійсно, жоден шкільний кабінет географії не може обійтися без повного комплекту географічних карт континентів і країн, використання яких потрібне для вивчення даного предмета.

 

Що ще бажано мати в кабінеті географії

В устаткування й класичне оформлення шкільного кабінету географії також повинні входити:

  • Демонстраційні набори: зразків гірських порід, типів грунту, мінералів, корисних копалин, насіння різних рослин, муляжі плодів тощо.
  • Гербарії рослин з різних природно-кліматичних зон, в тому числі дикорослі, культурні, лікувальні.
  • Лабораторне обладнання: секундомір, опадомір, термометри, анемометри, компаси, гігрометри, барометр-анероїд, шкільний телескоп, лупа та інші вимірювальні прилади.
  • Демонстраційні моделі, в тому числі діючі: глобус-модель «Сонячна система», глобус-модель «Зоряне небо», глобус-модель «Будова Сонця», глобус-модель «Паралелі і меридіани Землі», моделі рельєфів Землі, дна моря, будови вулкана, земної кори, гірських формувань та ін.

 

1

За допомогою такого приладу, як бездротова цифрова метеостанція, учні зможуть спостерігати за явищами погоди та елементами навколишнього світу, бачити динаміку їх змін і взаємопов'язаність всіх елементів, вести щоденник спостережень за погодою безпосередньо в зоні свого проживання та навчання. Наявність цих даних допоможе їм навчитися використовувати добуту інформацію в практичних цілях, наприклад, для своєчасної висадки й правильного вирощування рослин на пришкільних ділянках.

Важливу роль в оснащенні кабінету географії (http://labora.com.ua/catalog/kabinet_geografi) відіграють також засоби інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ), наприклад, інтерактивний мультимедійний комплекс SMART. Система мультимедійного викладання з'єднує комп'ютер вчителя з проектором. Інтерактивний екран і проектор допомагають плідно працювати на уроці як вчителю, так і учням. Взаємодія між ними відкриває нові можливості для якісного викладання навчального предмету та контролю по засвоєнню учнями нових знань.

Замовити й купити різні види географічних карт, а також необхідне устаткування для кабінету географії можна в «Лаборі» (http://labora.com.ua/) – магазині сучасного навчального обладнання для нової української школи. Призначення та якість товарів відповідають наказу №704 Міністерства освіти і науки України, відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, щодо наочних засобів загальноосвітніх установ. Доставка товарів здійснюється по всій Україні.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: