fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Уявляю, як кремлівські пропагандисти "русскава міра" аплодують стоячи!" – Сич засудив расистські гасла маршу однопартійців

"Уявляю, як кремлівські пропагандисти "русскава міра" аплодують стоячи!" – Сич засудив расистські гасла маршу однопартійців

Суспільство 17:01, 12.03, 2017

Голова Івано-Франківської обласної ради, "свободівець" Олександр Сич назвав "ідеологічно помилковими і політично шкідливими" гасла, що звучали під час "Маршу проти тарифів, репресій та олігархів", який відбувався в Івано-Франківську 7 березня.

Про це Олександр Сич написав у Фейсбуці.

"Під час Маршу проти тарифів, репресій та олігархів, який відбувався в Івано-Франківську 7 березня, прозвучало гасло "Одна раса! Одна нація! Одна батьківщина!". Вважаю його ідеологічно помилковим і політично шкідливим.

Так, у світі загострюються міжрасові протистояння. Але допоки Україна не встала міцно на ноги, як національна держава, для українських націоналістів пріоритетом має бути життєздатність власної Нації, перетворення її з об'єкта на суб'єкт геополітики.

В протилежному разі, за логікою того гасла і задля його практичної реалізації Українська нація має розчинитится разом з іншими білими націями  у т. ч. разом з московитами та поляками  в "одній нації" і мати разом з ними "одну батьківщину".

Мрія "Світового уряду" мати стільки націй, скільки існує рас у світі. Чи домінуватиме?… Ні, навіть не так  чи матиме Україна можливість хоч якось вирізнятися, з огляду на її нинішній стан, в єдиній білій нації – питання більш аніж риторичне!

Це може виглядати несподіваним для прихильників того гасла, але воно цілком вкладається у ліберально-глобалістичну парадигму нівелювання міжнаціональних відмінностей та ліквідації націй і національних держав як "архаїчного пережитку".

У внутрішній політиці це гасло так же парадоксально вкладається у ліберальну політику формування в Україні політичної нації. Принаймні частково  злиття в єдиному расовому екстазі всіх білих представників українських громадян. Якщо відштовхуватися від даних останнього перепису населення в Україні, то така українська біла політична нація становитиме біля 99% громадян.

Але реалізація такого сценарію відкине на задній план всі дискусії про мову, історію, культуру, традиції. Адже яка різниця, якою мовою спілкується, яких традицій дотримується і яких героїв славить та як трактує історію "одна біла нація" в "єдиній батьківщині"?

Уявляю, як кремлівські пропагандисти "русскава міра" аплодуть стоячи!.."  вважає Сич.

Нагадаємо, 7 березня в Івано-Франківську з ініціативи свободівців відбувся "Марш проти тарифів, репресій та олігархів". На мітингу деякі "свободівські" спікери виголошували ксенофобські промови і гасла. Згодом колона мітингувальників з міським головою Франківська Русланом Марцінківим та його заступником Олексієм Кайдою пройшлася містом із димовими шашками та під скандування речівок, зокрема "Одна раса. Одна нація. Одна батьківщина". 

Раніше Івано-Франківська обласна організація ВО "Свобода" вибачилася за "окремі випади, що, на жаль, мали місце з боку окремих політично недосвідчених учасників маршу".

"Це спонукає нас до посилення внутрішньої націоналістичної дисципліни та світоглядного вишколу членства", – йдеться в заяві партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: