fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • В Англії власник пабу заблокував мобільний сигнал в ньому кліткою Фарадея, щоб повернути людей до живого спілкування

В Англії власник пабу заблокував мобільний сигнал в ньому кліткою Фарадея, щоб повернути людей до живого спілкування

Стиль життя 18:38, 04.08, 2016

Власник пабу у Східному Сассексі заблокував у ньому мобільний сигнал з допомогою клітки Фарадея. Таким чином він хоче повернути відвідувачам, які постійно "залипають" у смартфонах, радість живого спілкування.

Власник закладу Стів Тайлер вважає, що соціальні медіа вбивають паби. 

Тайлер встановив у стінах і стелі сітку із срібної фольги і мідного дроту, яка блокує сигнал стільникової вежі, пише Аpparat.

Один експерт з соціальних медіа зазначив, що такий крок відштовхне від пабу молодь. Тайлер сказав, що він хоче змусити людей реагувати на реальний світ і пригадати, як це – спілкуватися наживо.

Відвідувачі, втім, можуть використовувати старі телефони  щоб замовити випивку чи зв'язатися з людьми за іншими столиками.

1

Спеціальну металеву конструкцію, яка захищає апаратуру від впливу зовнішніх магнітних полів, придумав  в 1836 році англійський фізик Майкл Фарадей. Захищає вона тільки від електричного поля, статичне магнтне поле всередину клітки проникає. Зараз клітки Фарадея встановлюють переважно в кабінетах магнітно-резонансної томографії. 

Такий незвичайний спосіб Тайлер обрав, бо безпровідні способи приглушення сигналу у Великобританії заборонені законом з 2006 року. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: