fbpx

В Антикорупційному комітеті протягнули рішення про новий конкурс на аудитора НАБУ, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 15:03, 05.04, 2018

Представники БПП, Народного фронту і регіонали проголосували за призначення нового конкурсу на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ), попри те, що парламент не виконав попередні рекомендації комітету з цього приводу.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко після засідання комітету.

"На засіданні комітету з питань запобігання і протидії корупції регіоналам, БПП і Народному фронту вдалось прийняти рішення про оголошення нового конкурсу на посаду незалежного аудитора НАБУ",  сказав Дерев'янко.

Він підкреслив, що Верховна Рада не виконала рекомендації комітету з питань запобігання і протидії корупції щодо голосування за кандидатуру іспанського прокурора Карлоса Кастресани, який уже пройшов конкурс, але щодо нього не відбулось фінального голосування в Верховній Раді.

На думку Дерев'янка, Кастресана міг би стати дійсно незалежним аудитором.

"Він Порошенка, звичайно, не влаштовує, тому вони сьогодні протягнули це рішення, щоб зробити новий конкурс і протягнути свого підконтрольного аудитора для того, щоб НАБУ взяти повністю під контроль через рішення трьох аудиторів",  заявив нардеп.

Він нагадав, що один аудитор від уряду уже призначений, другий буде призначений Президентом і третій  Верховною Радою.

"Якщо вони через Верховну Раду протягнуть підконтрольного аудитора, у них буде три підконтрольних аудитори. Який тоді буде висновок по роботі НАБУ  ми можемо тільки здогадуватись",  сказав політик.

Дерев'янко також зазначив, що позитивним рішенням комітету в середу стала підтримка двох законопроектів (№ 8209-1 та № 8209), що мають скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

"Тут також Порошенко уже показав своє обличчя. Вчора була велика бурхлива імітація спроби це все скасувати, і ми бачили, що не вистачало якраз голосів від БПП і НФ. Завтра є шанс інші два законопроекти на цю тему винести в зал Верховної Ради і це рішення ухвалити",  пояснив Дерев'янко.

Нагадаємо, антикорупційний комітет 4 квітня рекомендував Раді підтримати законопроекти № 8209-1 та № 8209 щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: