fbpx

В апеляційному суді - нестача суддів: прикарпатців попереджають про затримки у розгляді справ

Суспільство 11:43, 12.12, 2016

Голова апеляційного суду в Івано-Франківській області Богдан Гриновецький попереджає учасників судових справ про затримки у розгляді цивільних та кримінальних проваджень.

За штатним розписом в апеляційному суді Івано-Франківської області мають працювати 42 судді, проте сьогодні фактично працюють лише 23. 
 
Про це на прес-конференції повідомив голова апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький.
"12 суддів звільнено. Плюс двоє не працюють – одна в декреті, ще одна у тривалому відрядженні",  сказав Богдан Гриновецький.
Як повідомляв КУРС, 8 грудня Вища рада юстиції звільнила сім суддів апеляційного суду Івано-Франківської області.
 

За словами Гриновецького, судді звільняються не через приховування статків, а через вихід у відставку після 20 років роботи.

"У вересні пішли 5 суддів, ще 7 у грудні. Причина звільнення  не приховування статків, а вихід у відставку після того, як пропрацював 20 років. Всі пішли з таким формулюванням",  зазначив голова суду. 

Богдан Гриновецький закликає громадськість із розумінням поставитись до затримки у розгляді проваджень, адже суддям потрібен час на вивчення матеріалів нових справ.
 
На суддів цивільної палати додатково розприділять 76 справ, а на судідв кримінальної палати – 141 кримінальне провадження.
"З сьогоднішнього дня маса справ була відкладена, через те що нові судді взяли час на їх вивчення", – каже Гриновецький.

Зокрема, відклали розгляд резонансної справи Ігоря Вуйціва – "стоматолога-різника", оскільки усі три судді з колегії звільнені. 

Нагадаємо, двоє суддів апеляційного суду в Івано-Франківській області претендують на посади суддів Верховного Cуду.

 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: