fbpx

Велику писанку прикарпатського майстра встановили в аргентинському місті. ФОТО

Стиль життя 07:56, 05.04, 2018

Пам'ятник писанці встановили у місті Апостолес – колисці української імміграції до Аргентини.

Про це повідомляє прес-служба Української Всесвітньої Координаційної Ради.

"Даний монумент – перший такого роду в Аргентині, що є і своєрідним символом взаємодії двох спільнот країни, які емігрували сюди ще 120 років тому, – української та польської: кожна з них мала змогу оздобити по половині писанки, а сам пам’ятник було розташовано на перехресті вулиць "Україна" та "Польща"", – йдеться у повідомленні.

На церемонії відкриття були присутні члени муніципального уряду на чолі з мером міста Маріо Віалєм, релігійні громади, українська спільнота та інші гості. Хор "Voces de Apóstoles" виконав український і польський гімни.

Освятив пам'ятник отець Гільєрмонд Анджейович, парафіяльний священик Візантійсько-Української Обрядової Церкви Святої Трійці.

Автором української "половини" монумента був Мирослав Ясінський з Коломийщини.

Довідково: Мирослав Ясінський народився 14 лютого 1956 року в селі Ковалівка на Коломийщині Івано-Франківської області. Закінчив Ковалівську СШ, відділення обробки дерева Косівського технікуму народних художніх промислів. Служив у війську. Навчався у Львівському державному інституті прикладного декоративного мистецтва. У Коломиї – художник художньо-оформлювального комбінату Міністерства культури, художник-монументаліст Художнього фонду СРСР. Член Спілки художників України та Спілки народних майстрів України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: