fbpx

В Долині визначили переможців серед проектів Громадського бюджету

Суспільство 13:58, 07.02, 2018

Вперше в історії Долини тривало голосування за проекти Громадського бюджету.

Будь-який житель Долини міг подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету міста, повідомляє сайт Долинської міської ради.

Платформа "Громадський проект" дозволяє брати участь у конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку on-line і відслідковують долю свого проекту прямо на сайті.

Таких проектів Громадського бюджету Долини подали 24. Наприкінці минулого року тривало голосування. Кожен охочий міг використати свій голос двічі.  

У п’ятірку найкращих потрапили такі проекти:

"І проллється світло";

"Сьогодні – мріємо й навчаємось, завтра – створюємо і здобуваємо"; 

"Облаштування дитячого майданчика (Чорновола, 6)"; 

"Придбання спортивного (футбольного) табла для стадіону міста Долини";

"Благоустрій території дитячого майданчика по вулиці Підлівче, 80".

Проекти будуть реалізовані у 2018 році.

"Результати голосування перевершили всі наші очікування, – зазначає керуюча справами Долинської міської ради Світлана Олександрівна Сапетна. – Зважаючи на те, що подібне голосування є новинкою для нашого міста, активність мешканців виявилась досить високою. Візьмемо такий показник, як кількість голосів за проект-переможець. У нас 217 людей підтримали  проект, що на першому місті "І проллється світло…" (освітлення храму Андрія Первозванного), тоді як у значно більшому за чисельністю населення місті, такому як Луцьк, за найкращий проект віддали 96 голосів чи Черкаси – 156. Ще більш активними мешканці стануть тоді, коли почне  виконуватись реальна робота і контролюючим органом стануть люди, які віддали свої голоси за той чи інший проект".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: