fbpx

В Долині знімають шкільне реаліті з любовним трикутником. ВІДЕО

Суспільство 12:39, 21.02, 2019

Серіал про реальне шкільне життя знімають у навчальних закладах прикарпатського міста Долина. Ініціювала всеукраїнський медійний проект, який проходить у формі конкурсу, методист Долинського райвідділу освіти, вчителька англійської мови в Прикарпатському лісотехнічному коледжі Галина Пирин.

Незвичний медійний проект втілюють у Долині. Зараз сценічним майданчиком серіалу про шкільне життя став Долинський науково-академічний ліцей "Інтелект".

"Тепер крупним планом, як ти береш її за руку. Відсунься трохи, ти береш її за руку", – керує процесом вчителька-оператор. 

Десятикласники Юля та Роман грають закоханих. За сценарієм, виник любовний трикутник. Придумали його спеціально, кажуть учні, щоб додати шкільному серіалу інтриги.

"Інтрига – це, мабуть, найважливіше в серіалах, у фільмах. Адже глядачу буде цікаво спостерігати, що буде в наступних серіях, як розвиватимуться події, які у них будуть почуття", – говорить Юля Пришлюк, учениця Долинського науково-академічного ліцею "Інтелект".

Ідея знімати шкільне реаліті разом із групою студентів коледжу належить викладачці англійської мови Прикарпатського лісотехнічного коледжу, що в Долині, Галині Пирин. Разом із групою своїх студентів вона відзняла пілотний ролик, в якому молоді люди розповіли про себе. Учням запропонували розвинути історії цих героїв, розповідають Подробности.

Написання сценарію, зйомка, монтаж – на все це у хлопців та дівчат є два тижні. За цей час кожна шкільна команда має відзняти одну серію. Далі естафету передають наступній школі, яка має продовжити сюжетну лінію.

"У нас був шок, коли побачили, що естафету після першої серії відразу передали нам. Вони прийшли, думали, що це жарти. Знімемо щось. Але в ході зйомок побачили, що це дуже серйозна відповідальність. Вони стали відповідальними. Зібраними. Вони здружилися. Показали, що можуть не лише добре навчатися, але і творити", – розповідає Ірина Бойчук, керівник групи Долинського ліцею "Інтелект".

У серії можна побачити франківську ратушу і старовинні церкви. Учні кажуть: проект всеукраїнський, тож хотіли показати ще й красу рідного краю.

 

У реаліті-шоу нині беруть участь сімнадцять шкіл з різних областей України. Чотири вже відзняли свої серії. Їх можна переглянути на Youtube-каналі.

Завершується проект у травні. Кожну із серій оцінюватиме професійне журі – увійдуть до нього найкращі вчителі країни та актори. Обрати мають три команди переможців, найкращі отримають приз – професійну знімальну техніку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: