fbpx

В ДТП у Румунії загинуло троє мешканців Франківщини. Фото

Суспільство 22:43, 22.07, 2015

Троє жителів Івано-Франківської області загинули внаслідок ДТП у Румунії. Ще один – живий, наразі його обстежують лікарі.

А напередодні в Угорщині теж травмувалися семеро українців. Мікроавтобус з тернопільськими номерами на трасі не розминувся з вантажівкою. Людей довелося вирізати з салону, пише НТН.

Напівпорожня сільська дорога в румунському селищі Чуперчень. Обабіч траси  квіти та поминальні вінки. Саме тут о пів на шосту ранку на неосвітленій дорозі зіткнулися два автомобілі. Фольксваген з бельгійськими номерними знаками в темряві вилетів на зустрічну смугу й на шаленій швидкості врізався в Деу з українцями. Машини перетворилися на брухт. Рятувальникам довелося розрізати залізяччя, щоб витягти закривавлених водіїв і пасажирів. Лікарі й екстрені служби прибули на місце аварії дуже швидко, але були безсилі.

"Полісмени, фельдшери, пожежники приїхали на місце аварії, але врятувати всіх постраждалих було неможливо. Тіла затисло в потрощеному салоні, удар був дуже потужний. Троє іноземців загинули, один вижив. Його і ще трьох місцевих відвезли в лікарню міста Сату-Маре. Ми з'ясовуємо причини трагедії", – сказав Георгій Дан, полковник поліції міста Сату-Маре.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили  в Румунії дійсно сталася трагедія. Троє наших співвітчизників загинули, один вижив і вже готується до виписки з лікарні.

Румунські ЗМІ повідомляють – вижив 25-річний Андрій Павлюк з Івано-Франківщини. Він був в автомобілі разом із друзями – Володимиром Стефанюком, Іваном Сенийсним і Олександром Бендером. Всі нібито з міста Надвірної. В одного із загиблих залишилася півторарічна донечка. Втім, на сторінках у соціальних мережах хлопців  жодних згадок про трагедію. Тож дипломати перевіряють інформацію.

Але вже точно відомі імена румунів, з вини яких, за попередньою версією слідчих, загинули наші співвітчизники. Це троє хлопців з міста Сату-Маре  Даніель Зімбру, Флорин Буха та Роберт Бран. Усі вчилися і працювали у Брюсселі, приїхали навідати батьків. Чи були хлопці тверезі, чому перевищили швидкість і спричинили страшну аварію – з'ясовує поліція. У румунів взяли проби на вміст алкоголю у крові. Версія про надмірну швидкість у слідчих пріоритетна.

МЗС з'ясовує деталі ДТП з українцями і в Угорщині. Семеро наших співвітчизників мікроавтобусом із тернопільськими номерними знаками злетіли з дороги після зіткнення з вантажівкою. Деталей зіткнення небагато, місцеві журналісти повідомляють – водій буса, ймовірно, заснув або знепритомнів за кермом. Усі травмовані внаслідок аварії  це семеро людей – тепер у лікарні.

 

Фото Romania TВ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: