fbpx

У Франківську вдруге проходить Літня школа народних ремесел для дітей

Культура 13:15, 19.06, 2015

Літня школа народних ремесел для дітей та молоді Івано-Франківська на цьому тижні вже вдруге розпочала свою роботу.

Діє вона в рамках проекту "Відновлення ковальського мистецтва як одного із найстаріших елементів економічного зростання", що фінансується з коштів ЄС, на базі центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання, пише ОДТРК "Карпати".

Організаторами є управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та громадська організація "Центр муніципального та регіонального розвитку – ресурсний центр".

До 8 липня 30 дітей – це активісти дитячо-юнацьких клубів та діти пільгових категорій, у тому числі діти учасників АТО, – мають можливість відпочивати і творчо працювати, оздоровлюватись і ознайомлюватись з туристичними атракціями.

Уже з назви видно, що основний акцент  на залучення дітей до народних ремесел. Учасники Літньої школи уже побували у вищому професійному училищі № 21, де ознайомилися з різними професіями, у тому числі з фахом коваля ручного кування. Цікавим був майстер-клас з виготовлення виробів з тканини, де вчилися виготовляти різноманітні намиста та прикраси. Наступними стали розвиваючі заняття: квілінг, ліпка з глини, виготовлення ляльки-мотанки. Спочатку діти зробили спільну мотанку  її буде представлено на виставці по завершенню Літньої школи, пізніше кожен зробив таку ляльку для себе, але меншу. Словом, кожен день у Літній школі народних ремесел цікавий і корисний.

Директор міського центру дозвілля для дітей та юнацтва за місцем проживання Леся Зваричук переконана: "Працюючи в цих різних технологіях, діти навчаться робити своїми руками щось, що може бути використане в їхній подальшій діяльності. Хтось, може, стане цим гроші заробляти, робити бізнес. Вони, можливо, зараз цього і не розуміють  практичного застосування. Але в майбутьньому, думаю, кожен з них скаже дякую, що він потрапив у таку школу і чогось нового навчився".

Для дітей табір безкоштовний. Харчування, транспорт, матеріали для дитячих робіт – все фінансується з коштів Європейського Союзу у рамках проекту. Завтра діти їдуть на екскурсію львівськими замками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: