fbpx

Судді розповіли, як хитрують франківці, притягнуті за водіння в нетверезому стані, щоб уникнути покарання

Суспільство 13:08, 01.03, 2017

В Апеляційному судді Івано-Франківської області збільшилась кількість справ за статтею 130 – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння.

Про це розповів сьогодні на прес-конференції секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Кукурудз.

"Для декого з оскаржників покарання за цією статтею може виявитися гіршим за кримінальну відповідальність, оскільки вона може передбачати громадські роботи, позбавлення права керування, або без такого. А в адміністративних правовідносинах передбачено мінімум 10 200 грн штрафу і позбавлення права керування транспортними засобами", –зазначив Богдан Кукурудз.

За словами судді, проблеми виникають із якістю збирання доказів щодо факту керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Інколи доходить до абсурду.

"Коли працівники правоохоронних органів підходять до автомобіля, людина з місця водія пересідає на заднє місце пасажира і каже: "Я не знаю, водій десь вийшов і побіг. Я не був за кермом". Тут багато залежить від поліції, щоб вони якісно зафіксовували докази", – каже суддя.

Люди наймають по два адвокати, які шукають недоліки в роботі поліції, щоб захистити своїх клієнтів і залишити їм водійські посвідчення у судовому порядку.

"Ми надіємось, що все нормалізується і зменшиться кількість осіб, які дозволяють собі сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння. Є і такі, які вживають наркотики",  додав Богдан Кукурудз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: