fbpx

В Галицькому районі стартував конкурс міні-грантів "Місто своїми руками"

Суспільство 17:42, 20.04, 2016

ДТЕК відкрив прийом заявок від усіх охочих на щорічний конкурс "Місто своїми руками". Будь-який житель Бурштина, Галича та сіл Галицького району (Бовшів, Коростовичі, Старий Мартинів, Дем'янів, Демешківці, Задністрянськ, Комарів) може взяти участь у проекті і виграти до 30 тис. грн на реалізацію своєї ідеї щодо поліпшення рідного міста чи села.

Бюджет конкурсу для міста Бурштин становить 240 тис. грн, для Галицького району – 264 тис. грн. Заявки приймаються до 20 травня 2016 року, інформують "Вікна".

"Місто своїми руками" став одним з улюблених проектів для мешканців Бурштина. Завдяки цьому конкурсу у нас з’явилося багато дитячих та спортивних майданчиків, придбано сучасну техніку для навчальних закладів. Окремої уваги заслуговує такий важливий проект як "Турбота про дітей з особливими потребами". Вихованці центру "Довір’я" отримали від ДТЕК музичні інструменти та сухий басейн. Ці та багато інших проектів вдалося реалізувати лише завдяки активним мешканцям. "Місто своїми руками" дає можливість людям не просто щось поліпшити в своєму дворі, на вулиці, школі чи садочку, а й повірити в те, що якщо дуже захотіти – будь-які цілі досяжні. Можна побудувати своїми руками не тільки дитячий майданчик, а й справді  оновити ціле місто", – зазначила бурштинський міський голова Роксолана Джура.

Конкурс буде проходити в кілька етапів:

– 11 квітня  20 травня  прийом заявок;

– 6 червня — 24 червня  робота конкурсної комісії та онлайн-голосування;

– 4 липня  8 липня  оголошення переможців, видача грантів;

– 11 липня  31 жовтня  реалізація та презентація проектів.

Оцінювати конкурсні роботи будуть комісії, які створені у Бурштині та Галичі. Також передбачено онлайн-голосування через сайт соціального партнерства http://spp-dtek.com.ua, де жителі зможуть вибрати ще по 10 кращих проектів окремо у Бурштині та Галицькому районі. Ці  проекти отримають додаткові бали до рейтингу оцінок конкурсної комісії.

У нинішньому році в конкурсі з’явилося нововведення  5 найяскравіших проектів серед всіх територій-учасників додатково отримають по 10 тис. грн. Обирати кращих із кращих буде Національна конкурсна комісія.

Важливо знати для участі в конкурсі:

1. Подача заявок здійснюється через сайт соціального партнерства ДТЕК http://spp-dtek.com.ua

2. Термін подачі заявок  з 11 квітня до 20 травня 2016 року.

3. Розмір максимальної суми міні-гранту  30 тис. грн.

4. Передбачено обов’язкове фінансування від ініціативних груп в розмірі 10% від бюджету проекту.

5. Спрямованість проектів: благоустрій міст, енергоефективність в ЖКГ, пропаганда здорового способу життя та популяризація занять спортом, освіта, культура і творчість, соціальна сфера (робота з незахищеними верствами населення).

Конкурс міні-грантів "Місто своїми руками" Компанією реалізується п’ятий рік. У 2016 році він значно розширив свою географію і охопив вже 42 населених пункти в семи областях України. Також вперше цього року до конкурсу приєдналися місто Галич та села Галицького району. В травні минулого року Компанія та Галицька районна державна адміністрація підписали Меморандум про співпрацю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: