fbpx

"В хаті безлад, діти хворі. А батько влаштовує бенкет", – Володимир Олійник про святкову ілюмінацію

Суспільство 13:07, 15.11, 2017

Свята уже близько, і кожен готується до них по-своєму. От і чинна франківська влада запланувала цьогоріч відсвяткувати з особливим розмахом. На ілюмінацію, що має прикрашати стометрівку, збираються витратити три мільйони гривень.

За ці гроші, як зазначив мер, "встановлять 46 однакових арок зі світлодіодною ілюмінацією теплого та холодного білого кольорів".

Тендер уже оголосили. Та, за словами голови фракції "УКРОП" у міській раді Володимира Олійника, якщо би цей тендер був оголошений, умовно кажучи, не за місяць до свят, а наприклад, 1 вересня, то вартість ілюмінації була би значно меншою. Про це депутат сказав у коментарі виданню "Малакава".

За його словами, за таку конструкцію можна було б заплатити втричі менше.

"Окрім того, такі речі варто було би робити у рамках програм. Наприклад, із залучення туристів у місто. Прорахувати, що, наприклад, святкова ілюмінація може стати родзинкою Івано-Франківська і додатково на свята місто відвідає на 300 тисяч туристів більше, ніж минулого року. Тоді зрозуміло, що під проект інвестують гроші, які мали би повернутися у бюджет як податки", – зазначив Володимир Олійник.

Разом з тим, за його словами, незрозуміло, чи правильно витрачати такі великі кошти на святкове освітлення "стометрівки", якщо жителі міста, особливо у віддалених мікрорайонах, ледве зводять кінці з кінцями. Дуже часто їм не вистачає коштів на лікування.

"Людям треба на операцію 20-30 тисяч гривень, вони звертаються за допомогою до міської влади, проте їм виділять 300 гривень. Кожен день "Свобода" і міський голова декларують, що вони за людей і з людьми, проте їх дії показують, якою є реальна цінність людей для них", – каже "укропівець".

Також він звернув увагу на те, що в період аварій практично немає сполучення із Пасічною, проте міст досі не будують, хоча кошти на ілюмінацію знайшлися.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: