fbpx

В ІФНМУ науковці з усієї України обговорювали нові методи підготовки зубних техніків

Здоров'я 17:29, 09.12, 2017

В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося засідання опорної кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти, на якому науковці з різних університетів України обговорили післядипломне навчання зубних техніків.

До Івано-Франківська приїхали науковці з Києва, Ужгорода, Полтави, передає прес-служба ІФНМУ.

Серед питань порядку денного була презентація методів удосконалення післядипломної підготовки спеціалістів зубних техніків за фахом "Стоматологія ортопедична" згідно з медичною реформою. Її провів завідувач кафедри, професор Іван Палійчук. За його словами, на жаль, сьогодні в Україні відсутня науково обґрунтована і економічно ефективна модель організації стоматологічної служби. Проте кафедра стоматології ПО намагається всіма засобами покращити підготовку фахівців. І головною складовою в удосконаленні навчання є запровадження сучасних механізмів господарювання та поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладу стоматологічним обладнанням і матеріалами.

Рівень господарювання івано-франківських стоматологів учасники засідання побачили під час оглядової екскурсії навчально-практичним центром "Стоматологія", який створений в ІФНМУ і фактично не має аналогів в Україні. Сучасні прилади та інструменти, мультимедійне обладнання, яке працює в НПЦ, дійсно вразили гостей університету.

Доцент Микола Мельничук презентував присутнім проект створення Атласу для зубних техніків за спеціальністю "Стоматологія ортопедична". Презентація викликала жваве обговорення, і всі, хто взяв слово, погодилися, що таке видання дійсно потрібне.

"Цей атлас буде доповненням до існуючого нині підручника, – говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.  В цьому атласі дітям буде показано принципи виготовлення тих чи інших виробів… Такого атласу в Україні немає".

"Найголовнішим в цьому обговоренні є те, якого зубного техніка хочуть бачити викладачі, коли він приступить до праці,  говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк.  Всі пропозиції, які висловлені сьогодні, є достатньо вагомими, і вони дозволять вдосконалити підготовку фахівців як на додипломному етапі, так і на післядипломному. Дуже важливо почути одне одного, поділитися своїми успіхами, але ще важливіше виробити з цього політику основних напрямків підготовки наших фахівців у подальшому".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: