fbpx

В ІФНМУ пройде конференція, присвячена інноваціям у медицині

Здоров'я 07:38, 17.03, 2017

23-24 березня в ІФНМУ стартує 86-та науково-практична конференція студентів і молодих вчених "Інновації в медицині". Традиційно її організатором є Студентське наукове товариство (СНТ).

Окрім франківських вихованців, учасниками конференції будуть молоді науковці з Вінниці, Львова, Тернополя, Чернівців, Ужгорода, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст. Також очікують студентів-іноземців, інформує прес-служба ІФНМУ.

Упродовж двох днів на конференції прозвучить близько трьохсот доповідей у двадцяти різних секціях. Вперше буде представлена секція медколеджу ІФНМУ.

"Наша конференція – це обмін науковими здобутками нашої молоді, а також розширення співпраці між студентськими організаціями і товариствами молодих вчених різних вишів країни", – говорить науковий керівник СНТ, професор, завкафедри фізіології Наталія Воронич-Семченко.

З самих початків конференції під координуванням кафедри мовознавства представлена секція "Медицина іноземними мовами".

У цій галузі студенти пишуть дослідження з двома науковими керівниками – фахівцями з мовознавства та лікувальної справи, наприклад. Роботи пишуть різними мовами, а тези підкріплені лабораторними дослідами. Тому виграє практична сторона медичної розвідки.

Серед німецькомовних робіт на конференції буде представлене дослідження, проведене на щурах, як впливають на організм людини різні хімічні елементи. Також молоді науковці підніматимуть питання вживання продуктів з ГМО – чи це їжа, чи отрута. Варте уваги дослідження стресів під час АТО.

Англійською мовою роботи стосуються здебільшого фізіології, гінекології та внутрішньої медицини – розповідає доцент кафедри мовознавства ІФНМУ Марія Гуцол

"Цього року з’явилося дослідження про вплив гемодіалізу на організм людини. І ще одна інновація – робота написана італійською та польською мовами. Проводилося дослідження на основі латинської мови. Цікаво було простежити, як вони вивчають латину в медичних дисциплінах".

У перший день конференції планують пленарні і секційні засідання, захист стендових робіт. А наступного дня – майстер-класи.

Тези учасників 86-ї міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених "Інновації в медицині" будуть опубліковані у збірнику тез, ваківському науковому журналі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: