fbpx

В ІФНМУ урочисто вручили дипломи випускникам Медичного коледжу. ФОТО

Суспільство 08:57, 26.06, 2017

В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась урочиста Вчена рада з нагоди випуску студентів Медичного коледжу за спеціальністю "Лікувальна справа".

Це вже четвертий випуск майбутніх фельдшерів у коледжі. Цьогоріч на цій спеціальності завершили навчання 59 студентів, інформує прес-служба ІФНМУ.

Адміністрація і викладачі коледжу відзначили високу успішність цьогорічних випускників.

"Усі студенти склали ліцензійний іспит "Крок М" із середнім результатом 90,3 відсотка, це вище за середній показник по Україні, – говорить директор коледжу, доцент Юрій Боцюрко. – Ці діти поступили до нас після дев’ятого класу школи, після другого курсу навчання вони отримали атестати про середню освіту, і ось зараз вони вже випускники. Традиційно частина поступає до нашого університету і продовжує навчання за скороченою програмою – з другого курсу".

"Ми знаємо, як у простонародді кажуть на цю спеціальність  це фельдшер, і нею треба пишатися, бо цей фах є дуже об’ємним і надзвичайно важливим,  говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.  Я згадую своє дитинство, коли я жив у селі і як люди тоді зі своїми недугами бігли не до лікаря, а в першу чергу до фельдшера, до нашої пані Єви. Доля цих студентів складеться по-різному, хтось працюватиме по спеціальності, хтось продовжить навчання в університеті, хтось поїде за кордон, і ми бажаємо їм головного  здоров’я, бути порядними людьми і пам’ятати університет, в якому вони вчилися".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: