fbpx

В ІФНТУНГ студентів-іноземців запрошують до участі в проекті "Міжкультурна Поліцейська Лабораторія"

Суспільство 10:36, 30.03, 2018

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на цей час навчається понад 500 студентів з 42 країн Європи, Азії й Африки.

Для студентів-іноземців 28 березня відбулась презентація проекту "Міжкультурна Поліцейська Лабораторія", який реалізується El&Ol for international students in UA та ГО "Ти потрібен Україні" у партнерстві з Патрульною поліцією Івано-Франківської області. Організації, які реалізують проект, займаються розбудовою міжкультурного діалогу, підтримкою іноземних студентів, захистом та реалізацією прав і свобод людини, проблемами євроінтеграції, зазначили в університеті.

Проект передбачає півторамісячний курс навчання за спеціальною програмою, розробленою громадськими активістами спільно з представниками патрульної поліції, задля підвищення обізнаності студентів щодо своїх прав та обов’язків, укріплення взаємодії Патрульної поліції з громадськістю.

В рамках проекту на учасників чекає низка цікавих занять із поліцейськими:

› розкриття "таємниць" щодо своїх прав та обов’язків,

› знайомство зі структурою Національної поліції України та роботою існуючих підрозділів,

› спільне патрулювання міста,

› інші не менш цікаві та інформативні заходи.

Координатором роботи з іноземними студентами від ІФНТУНГ є Ірина Литвин  заступник завідувача Центру міжнародної освіти.

Презентували проект поліцейські Антон Боєв та Христина Максимчак.

Реєстрація триватиме до 8 квітня 2018 року. Зареєструватись можна за посиланням >>.

Як зазначають в університеті, ІФНТУНГ зосереджує значну увагу на всебічному розвитку іноземних студентів. Для них в університеті створені всі необхідні умови для ефективного навчання, творчого зростання та дозвілля. Іноземцям гарантуються усі права та свободи відповідно до Статуту університету та чинного законодавства України.

Однак адаптація іноземних студентів до українських реалій  це досить складний процес, який включає багато аспектів, а саме: пристосування до нового соціокультурного середовища, мови спілкування, системи освіти, інтернаціонального характеру груп. Цей процес потребує відповідних дій та допомоги не тільки від закладу освіти, а й від інших громадських інституцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: