fbpx

В ІФНТУНГ студенти-іноземці розмальовували писанки. ФОТО

Суспільство 18:18, 19.04, 2019

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з 2013 року іноземних студентів вчать розмальовувати писанки до Великодня.

Цьогоріч іноземці з Гани, Нігерії, Еквадору, Індії й Іраку вперше вчились власноруч розмалювати традиційні українські Великодні писанки. До цього їх заохотили викладачі підготовчого відділення для іноземних громадян, інформує прес-служба ІФНТУНГ. 

«Спочатку ми розказуємо своїм студентам, що таке писанка, як і для чого її розмальовують.  Наголошуємо,  що  до малювання писанок потрібно підходити з усією відповідальністю, оскільки в її орнаментах можна закодувати власні мрії й побажання. А також даємо таку настанову  – малювати писанки із чистими помислами та хорошим настроєм! В результаті, майстер-клас проходить дуже цікаво, весело і пізнавально» – розповідає заступник директора Центру міжнародної освіти Ірина Литвин.

На майстер-класі студенти-іноземці дізнаються про кольори та символи на писанках, спеціальні фарби, засоби і різні техніки їх виготовлення.

У дружній атмосфері, незважаючи на різні віросповідання, студенти допомагали один одному, знайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Учасники майстер-класу взяли із собою розмальовані писанки, щоб показати їх своїм друзям і батькам та розказати про надзвичайну цікаву традицію писанкарства в Україні.

Варто відзначити, що окрім вивчення Великодніх звичаїв українців, викладачі постійно заохочують іноземних студентів вивчати культуру України та її традиції. Студенти активно долучаються до святкування Різдва Христового, Дня вишиванки, Дня української писемності та мови, Дня незалежності, Шевченківських днів тощо.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: