fbpx

В Івано-Франківську готуються до "Довбушфесту" і "Свята винограду та вина"

Культура 16:32, 29.07, 2014

В Івано-Франківському міськвиконкомі відбулося засідання оргкомітету фестивалів "Довбушфест" та "Свято винограду та вина".

Фестиваль волі “Довбушфест” планується провести в Івано-Франківську в рамках відзначення Дня Незалежності України 23-24 серпня. Концепція фестивалю полягає у вшануванні нескореності українського духу, національно-визвольного руху, одним з проявів якого була діяльність опришків на Прикарпатті у 18 ст. під проводом Олекси Довбуша – 1700-1745 рр. (дата трагічної загибелі 24 серпня 1745 р.).

Учасники наради обговорили й організаційні питання проведення фестивалю “Свято винограду і вина”, запланованого на 30-31 серпня. Мова йшла про участь місцевого естрадно-симфонічного оркестру в програмі фестивалю, рекламну кампанію дійства, вирішення господарсько-організаційних питань.

Концепція фестивалю “Свято винограду і вина” полягає у потребі поширення культури споживання вина, що є не тільки алкогольним напоєм, але і продуктом творчості. Організатори фестивалю планують донести до мешканців міста гармонію вина, сиру та класичної музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: