fbpx

В Івано-Франківській області призначили нову начальницю Управління юстиції. ВІДЕО

Суспільство 14:49, 11.07, 2018

Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області отримало нову керівницю. Нею стала Вікторія Васильчук.

Досі Вікторія Васильчук працювала на юридичному факультеті Чернівецького університету, йдеться в сюжеті "Каналу 402". 

Вона відзначає, сьогодні у рамках реформування правової системи країни відбувається низка позитивних змін. Тому у своїй роботі планує активно впроваджувати усі інновації Міністерства юстиції України.

"У практичному плані, вважаю, що проект "Чужих дітей не буває" має надзвичайно важливе значення нині для всієї України. В ідеологічному плані мені надзвичайно імпонує ініціатива Міністерства "Я маю право", яка так само активно впроваджується Управлінням юстиції Івано-Франківської області",  зазначила Вікторія Васильчук.

Нещодавно парламент прийняв у другому читанні законодавчі зміни, які посилюють відповідальність недобросовісних батьків. Мінімальна сума аліментів збільшиться майже вдвічі та становитиме приблизно 1700 грн, залежно від прожиткового мінімуму. Запроваджуються також додаткові фінансові санкції для боржників. Крім того, чиновників, які не сплачували аліменти більш як рік, звільнятимуть. А ще діти будуть не зобов'язані у майбутньому піклуватися про батьків, які не виконували сумлінно свої обов'язки. 

Загалом, кажуть посадовці, за І півріччя 2018 року стягнуто більш як 908 млн грн аліментів на користь майже 15 тисяч дітей. Проте жорсткі правила лякають не всіх несумлінних батьків  141 боржник перебуває у розшуку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: