fbpx

В Івано-Франківській облраді депутати РНС вимагають прийняти закон про антикорупційні суди

Політика 12:08, 08.12, 2017

Фракція "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" вимагає прийняти закон про антикорупційні суди, припинити тиск на антикорупційні органи, політичні переслідування та забезпечити дотримання Конституції України всіма представниками органів державної влади.

Відповідну заяву фракції сьогодні на сесії виголосила депутат Івано-Франківської облради Ольга Федишина

Федишина наголосила, що корупція поглинула всі сфери життя українців, влада замість того, щоб боротися з цим, блокує проведення антикорупційної реформи.

"Робота НАЗК фактично зірвана. Колишні працівники цього органу привселюдно дали свідчення про факти втручання високопосадовців в його діяльність. На очах у всієї світової спільноти правоохоронні органи намагалися зірвати спецоперації НАБУ з викриття корупціонерів.
Після чого руками окремих народних депутатів була вчинена спроба знищити незалежність НАБУ та протягнути через парламент закон, який значно спростив би процедуру звільнення директора НАБУ без проведення аудиту. Тільки завдяки публічному осуду з боку громадськості та міжнародних партнерів України цей законопроект було відкликано", – заявила Федишина. 

При цьому, як заявляють депутати, провладні фракції в парламенті не полишають спроб призначити ручного аудитора НАБУ, щоб перетворити його на кишеньковий орган. 

"Лише завдяки зусиллям опозиційних народних депутатів – членів Комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції такі спроби були зупинені. Але, на превеликий жаль, вчора парламент в ганебний спосіб голосами колишніх регіоналів звільнив з посади голову цього комітету Єгора Соболєва. МВФ та США засудили факти тиску на НАБУ та оприлюднили свої заяви щодо недопущення втручання в його діяльність та необхідність якнайшвидшого створення антикорупційних судів",  зазначила Федишина.

Це все супроводжується тиском на опозиційних політиків: незаконна депортація з застосуванням фізичної сили проти найближчого оточення Саакашвілі, затримання, а фактично викрадення політиків силовиками посеред білого дня в столиці України, практика позбавлення громадянства вже дійшла до того, що це стало методом зняття кандидатів від опозиційних сил на посаду голови ОТГ.

"Вчора парламент ухвалив закон, який робить НКРЕКП ще більш залежним та дозволяє Президенту на 3 місяці призначати без конкурсу тимчасових членів цього органу. Органу, який грабує народ через необґрунтовано завищені тарифи на комунальні послуги для і так зубожіголого населення. Окрім того, був прийнятий закон, який знівелював досягнення реформи державної служби  скасував необхідність проведення конкурсів для зайняття посад голів державних адміністрацій та зняв для них заборону бути членами партій",  додала Федишина. 

Фракція "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" засуджує всі вищевказані факти та вимагає прийняти закон про антикорупційні суди, припинити тиск на антикорупційні органи, припинити політичні переслідування та забезпечити неухильне дотримання Конституції України всіма представниками органів державної влади. 

"Від цього сьогодні залежить майбутнє нашої держави!" – переконані депутати РНС.

Однак, для прийняття звернення в залі голосів не вистачило: за проголосували 36 обранців, проти – 19. Не підтримала пропоноване "Волею" звернення фракція БПП "Солідарність".  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: