fbpx

В Івано-Франківській облраді депутати виступили за відставку Порошенка

Політика 16:31, 02.03, 2018

Депутати Івано-Франківської обласної ради засудили політичні репресії режиму Порошенка та виступили з вимогою його добровільної відставки.

Із зверненням облради з вимогою відставки Петра Порошенка з посади Президента України виступила очільниця фракції "ВОЛЯ", одна з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" Ольга Галабала.

"Українці виходять на акції, які відбуваються по всій Україні і в Івано-Франківську, зокрема. Причиною цього є те, що Президент є абсолютно недоторканим. Всі ми знаходимось під політичними репресіями режиму Порошенка. Його неможливо зняти з посади, неможливо розслідувати ті злочини, які він міг вчинити, бо законної процедури імпічменту в Україні не існує. Враження, що ми знаходимось в якійсь африканській країні Зімбабве, де диктаторський олігархічний режим. В кожній європейській країні при будь-якому скандалі, а в нас їх було чимало, була б комісія, яка б це розслідувала", – зазначила Галабала. 

Ольга Галабала навела приклади злочинів та зловживань Порошенка, за які він не поніс жодної відповідальності.

"Перше  це скандал про офшори. Коли пізніше відбулась прес-конференція Порошенка, де він каже, що все законно. Наступне – замовники, організатори та виконавці схеми "Роттердам+" давно були б ув’язнені, а їхнє майно було б конфісковане в дохід держави. Далі – перед цим новим роком Президент дав з барського плеча 10 мільярдів гривень Ахметову додатково заробити, а це 250 гривень з кишені кожного українця. Перед цим в 2016 році  фабрикою Рошен, яка знаходиться в Росії, офіційно було сплачено півмільярда гривень податку до бюджету РФ, тобто на підтримку їхньої армії, яка воює проти українського народу. Одразу ж після боїв за Іловайськ та Дебальцево необхідно було негайно розпочати розслідування щодо Президента. Далі  скандали з Національним банком, коли девальвували нашу валюту і в штучному режимі знищували банки. І останній – мальдівський скандал, від якого в шоці навіть європейські дипломати. Вони не розуміють, як може президент бідної країни дозволити собі витратити півмільйона доларів на розкішний відпочинок і не понести за це ніякої відповідальності". 

Тому Ольга Галабала закликала депутатів облради звернутися до Порошенка з закликом добровільно оголосити заву про свою відставку та до Верховної Ради України з проханням невідкладно прийняти Закон України "Про Президента України та порядок припинення його повноважень", який встановлює процедуру імпічменту. 

"Необхідно також розпочати розслідування стосовно тих звинувачень в сторону Порошенка, які були наведені",  зазначила Галабала. 

Про підтримку такого звернення заявили всі голови фракцій в обласній раді. Проте для ухвалення рішення про звернення не вистачило голосів через те, що більшість з депутатів не були присутні в залі засідань. 

З цього приводу висловився голова фракції "Самопоміч" Святослав Никорович:

"Соромно зараз обговорювати таке питання після Революції, яка відбулася в Україні. Загинули люди, і сьогодні ми маємо війну. Найбільший гріх Порошенка в тому, що люди сьогодні говорять, що за  Януковича їм жилось краще. І з цим гріхом йому треба буде жити. Кожен з депутатів має мати сміливість не вийти з залу, а проголосувати за відставку Порошенка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: