fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В Івано-Франківській прокуратурі порушено два кримінальних провадження по зловживаннях із землею біля міського озера

В Івано-Франківській прокуратурі порушено два кримінальних провадження по зловживаннях із землею біля міського озера

Суспільство 18:53, 24.03, 2015

Кримінальні провадження датовані жовтнем 2014 троку та січнем 2015 року і стосуються посадовців міськвиконкому, які готували Договір оренди цих ділянок для підприємця Гасимова та працівників фірми Вамбуд, яка веде будівнитцво на цих ділянках.

Про це на публічній дискусії з приводу майбутнього ділянок біля міського озера повідомив депутат міської ради, юрист Володимир Чорноус. 

Ілюструючи сказане копіями документів, пан Чорноус повідомив наступне.

Одна земельна ділянка 1,8 га, на якій уже ведеться будівництво, перебуває в оренді підприємця Ріяфета Гасимова. Відповідно до Договору оренди, ділянка виділена під будівництво спортивно-відпочинковогоо комплексу з готелем. В тому ж документі кількома абзацами нижче, звернув увагу учасників дискусії Володимир Чорноус, зазначено інше – "спортивно-відпочинковий комплекс з житловими будинками і закладами громадського харчування".

Орендна плата за землю була встановлена в розмірі 107 тис. грн. В кінцевому варіанті Договору вона зменшилася до 39 тис. гривень. Власне, цей факт і привернув увагу прокуратури. Кримінальне провадження, датоване жовтнем 2014 року, порушене за те, що посадовці земельного управління міськвиконкому в інтересах третіх осіб, зловживаючи службовим становищем, підготували і подали на підпис Договір оренди, який наніс збитків на 200 тис. гривень.

Кримінальне провадження, порушене прокуратурою в січні 2015 року, стосовно посадових осіб фірми Вамбуд, які умисно з метою одержання неправомірної вигоди, у власних інтересах чи інтересах третіх осіб, всупереч містобудівним умовам та обмеженням, уклали Договір оренди, який спричинив державним інтересам істотні збитки. Останнє встановлено протоколом огляду місця будівництва від 22 січня цього року, а саме – що на місці спортивного комплексу з готелем фактично ведеться житлове будівництво. 

За словами Володимира Чорноуса, договір оренди однієї земельної ділянки 1,8 га з підприємцем Гасимовим вийшов щойно 6 березня. Оренда іншої земельної ділянки, розміром 6,8 га, яка знаходиться в оренді ТзОВ Гаразд Україна, має термін до березня 2017 року.

Генеральним підрядником будівництва на ділянці, яку орендував підприємець Гасимов, є фірма Вамбуд. 

У громадському ресторані Urban Space 100 триває дискусія стосовно перспектив території довокола міського озера. Обговорення зібрало аншлаг: Участь у зібранні беруть громадські активісти, депутати різних рівнів, підприємці, просто небайдужі франківці.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: