fbpx

В Івано-Франківській ЦМКЛ відкрили нове приймальне відділення європейського зразка

Здоров'я 13:51, 22.05, 2014

Сьогодні у приміщенні Центральної міської клінічної лікарні відбулася презентація приймального відділення, яке стане ще й відділенням екстреної медичної допомоги.

«У кожній багатопрофільній лікарні світу є такі відділення. Новітнім для нас є відкриття на його базі реанімаційної палати на 6 ліжок. Тут, крім лікарів-терапевтів, працюватимуть ще й лікарі-реаніматологи, які надаватимуть пацієнтам реанімаційну допомогу. В такій палаті хворий може знаходитися від однієї години до двох діб. Пацієнтам проводитимуть діагностику, обстеження, надаватимуть невідкладну медичну допомогу. І лише після того, як хворого стабілізують, його переводитимуть до потрібного відділення», – розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

За його словами, дуже важливо відійти від попередньої практики, коли пацієнта у «швидкій допомозі» возили від однієї клініки до іншої, аби зробити необхідне обстеження. «Дуже важливо дотримуватися обіцянок, якщо їх даєш. У 2006 році у нас була довга розмова з нині покійною Лідією Дмитрів, яка підтримала мене на виборах. Їй я пообіцяв комплексну реконструкцію операційного блоку. А ще обіцяв ліквідувати ту ганьбу, яка була на той час в Центральній міській клінічній лікарні – приймальне віддалення, розміщене у підвалі. Я дуже радий, що сьогодні остаточно виконав усі ті обіцянки і ми відкрили надсучасне приймальне відділення. Це був довгий шлях, але нарешті ми прийшли до мети, і це перемога усіх людей, які втілили такий проект у життя», –  наголосив під час відкриття відділення міський голова Віктор Анушкевичус.

Планувати приміщення екстреної медичної допомоги допомагали румунські та угорські колеги керівництва ЦМКЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: