fbpx

В Івано-Франківському училищі виготовляють "буржуйки" для вояків

Суспільство 18:55, 26.12, 2014

Двадцять "буржуйок" для військових у зоні АТО виготовлять до завершення року учні Івано-Франківського вищого професійного училища № 21. Таке замовлення вони отримали від волонтерів.

Метал для нагрівачів теж надали волонтери, а майбутні електрогазозварники, ковалі, токарі, шліфувальники виготовляли їх у навчальних майстернях. Роботи на завершенні, залишилося лише дещо зварювати і позачищати, повідомляє "Радо Свобода".

За словами директора ВПУ № 21 Михайла Баб’яка, такі "буржуйки" мають універсальне призначення – не лише обігрівати приміщення, а й для нагрівання води (до 40 літрів), і для сушіння речей.

"Робили їх протягом двох тижнів, не на шкоду навчальному процесу", – уточнив Баб’як.

Водночас керівник училища відзначає виховне значення такої акції: "тепер такий час, що кожна людина розуміє те, що вона виконує і для чого вона це робить".

Міська влада привітала ініціативу учнів, але, за словами заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Білика, це стихійна робота, а в обласному центрі Прикарпаття можна було б налагодити серійне виробництво нагрівачів, "планове, скільки потрібно". 

За даними влади, у місті є 63-й завод, на якому колись виготовляли котли, зараз підприємство перебуває на санації, налагодження виробництва дало б можливість відновити його роботу. "Укроборонпром" міг би замовити підприємству таку продукцію, але наразі справа обмежується листуванням.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: