fbpx

В Івано-Франківському управлінні праці озвучили статистику нещасних випадків. ВІДЕО

Суспільство 19:05, 29.04, 2017

У Всесвітній день охорони праці в профільному управлінні Івано-Франківської міської ради озвучили статистику щодо нещасних випадків на підприємствах. Левова частка провини за травматизм лежить на роботодавцях, відзначили експерти.

Нині спостерігається тенденція до зменшення травматизму на виробництвах, стверджують в управлінні Держпраці. Втім, окремі галузі, навпаки, вирізняються збільшенням нещасних випадків, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Окрім зниження травматизму, профільне Управління також слідкує за виконанням підприємствами трудового законодавства. Задля цього ведеться роз’яснювальна робота. За недотримання нормативних актів передбачені штрафні санкції. Серед найпоширеніших порушень – неоформлені працівники. За кожного "неофіційника" підприємству доведеться викласти кругленьку суму – понад 90 тисяч гривень. Порівняно із минулим роком штраф зріс. У зв’язку з підвищенням мінімальної зарплатні. Деяким місцевим фірмам таки довелося викласти кошти. За нехтування законом.

З нагоди Дня охорони праці місцеві сумлінні підприємства нагородили подяками. За дотримання норм законодавства. А дітей за участь в обласному творчому конкурсі "Охорона праці очима дітей" – грамотами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: