fbpx

В Івано-Франківську 14-річна ромка втекла з лікарні із хворим немовлям

Суспільство 17:10, 14.03, 2019

Вчора, 13 березня, в Івано-Франківську служба у справах дітей МВК разом із працівниками КП "Муніципальна Варта" перевірили умови проживання осіб ромської національності, зокрема їхніх дітей.

Інспекція відвідала одну із квартир в Івано-Франківську по вулиці Лепкого, в якій винаймає житло три ромські сім’ї, пише Місто.

Перевірку розпочали, щоб повернути матір з дитиною в лікарню, оскільки за день до того жінка забрала дитину з лікарні та втекла. Матір’ю виявилася 14-річна дівчина ромської національності.

Одномісячна дитина захворіла, але жінка не хотіла перебувати з дитиною під наглядом медиків. Втім неповнолітня сама зізналася, що вона не знає, що потрібно робити з хворою дитиною. Працівники переконали юну матір повернутися в лікарню після огляду лікарем, оскільки стан дитини за добу погіршився. На місце одразу викликали карету швидкої, і в супроводі соціального працівника горе-мама з немовлям поїхали до лікарні.

"Після цього з рештою осіб було проведено профілактичні бесіди, оскільки у квартирі було сильно накурено попри те, що там перебуває п’ятеро малолітніх дітей", – розповідає головний інспектор відділу охорони публічного порядку Андрій Кабанов.

На місце події викликали працівників ювенальної превенції. Одна з матерів, які проживають в орендованій квартирі, постійно жебракувала з немовлям на руках. Цей факт підтверджували фото і відео інспекторів варти. Працівники ювенальної превенції склали протокол за ст. 184 КУпАП (неналежне виконання батьківських обов’язків) на вказану громадянку. Інших осіб попередили про те, що при повторному жебракуванні батьків можуть позбавити батьківських прав і забрати дітей, а також відкрити кримінальне провадження.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: