fbpx

В Івано-Франківську активістів вчили контролювати суддів

Політика 10:47, 18.12, 2016

17 грудня в Івано-Франківську, в рамках кампанії “ЧЕСНО. Фільтруй суд!” для місцевих активістів повели тренінг "Судова реформа в Україні: інструменти громадського контролю".

Тренінг провели Олеся Холопік – старший менеджер Інституту демократії та верховенства права та Віталій Світлик – місцевий координатор кампанії "ЧЕСНО. Фільтруй суд!".

В рамках тренінгу учасникам розповіли про саму кампанію "ЧЕСНО. Фільтруй суд!" і ознайомили активістів з деталями судової реформи в Україні, можливостями впливу громади на формування нових судів. Також для учасників був проведений окремий блок, де навчали користуватись відкритими державними реєстрами та інструментів доступу до публічної інформації.

"За останні 5 років рівень участі громадян в реформуванні системи значно зріс. Ще кілька років тому мало хто розумів, яким чином можна впливати на процеи в державі, – зазначає Віталій Світлик, координатор кампанії “ЧЕСНО! Фільтруй суд”.  Після того, як ми заставили депутатів бути дійсно підзвітними громаді – настав час реформи суду. Наразі ми пояснюємо всім охочим нюанси судової реформи та розповідаємо про механізми впливу громадян на судову владу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: