fbpx

В Івано-Франківську місцеві актори показали виставу для дітей з інвалідністю

Культура 23:51, 28.04, 2016

З ініціативи департаменту охорони здоров'я та управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації сьогодні вперше в Івано-Франківській області для дітей з інвалідністю в Академічному обласному ляльковому театрі ім. Марії Підгірянки місцеві актори провели виставу.

"Це не одноденний захід, він вже стане традиційним для дітей з обмеженими можливостями,  повідомляє головний спеціаліст ДОЗ ОДА з педіатрії Лідія Сенюта. – На жаль, в Івано-Франківській області проживає 6170 дітей-інвалідів. І щоб не обділити радістю жодного з малюків, ми даємо можливість кожному побувати на святі".

Як зазначила фахівець, цілий світ говорить про психосоматичний стан – захворювання, які виникають тоді, коли людина перебуває поза зоною психологічного комфорту. А такі заходи, переконана педіатр, в свою чергу, зможуть зменшити прояви цих недуг, повідомили КУРСу в Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Під час свята у формі гри діток ознайомили з життям та творчістю Марійки Підгірянки, а також презентували коротку постановку з творів поетеси.

Подібний захід для дітей-інвалідів відбудеться наступного тижня. Малеча зможе побувати на виставі-пантомімі "Ріпка", яка проходитиме у ляльковому театрі ім. М. Підгірянки за участю азербайджанських акторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: