fbpx

В Івано-Франківську для переселенців провели шість спеціальних показів документального кіно

Суспільство 20:41, 09.12, 2014

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Івано-Франківську закінчився. Літературне угруповання СТАНSTAN artgroup провело шість спеціальних кінопоказів.

Покази відбувались у ГОСТ Барі та Centrum Kultury Polskiej i Dialogu Europejskiego в Івано-Франківську. Всього за цей період було показано 12  документальних фільмів та залучено близько 60 людей, більшість з яких – це вимушені переселенці зі сходу України та Криму.

Фільми підіймали гострі соціальні проблеми та непрості емоції, рішення людей у складних обставинах, що не могли залишити байдужими нікого. Після фільмів охочі мали змогу висловитися та поділитися своїми думками з іншими.

Ці покази також мали мету зменшити напругу у суспільстві між групами громадян та поглибити повагу до громадян різного соціального, етнічного походження, що мають різні культурні, релігійні та політичні погляди. В нашому випадку це переселенці, які були змушені змінити своє місце проживання і покинути свою “зону комфорту”.

Основними завданнями цього проекту було:

– допомогти у соціалізації вимушених переселенців з Криму та Донбасу у громаду Прикарпаття;
– налагодити діалог між громадою та національними меншинами та сприяти їх самовираженню;
– виступити медіаторами локальних конфліктів між групами населення та налагодити добросусідські відносини.

Звичайно,  не можна сказати, що виконали все, що було заплановано, тому проекти від Літературного угруповання СТАНSTAN artgroup в Івано-Франківську ще будуть проводовжуватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: