fbpx

В Івано-Франківську ініціюють банкрутство ВАТ «Пресмаш»

14:14, 22.05, 2014

Під керівництвом заступника міського голови Руслана Панасюка відбулася нарада щодо сприяння у вирішенні ситуації на ВАТ «Пресмаш». За результатами обговорення учасники дійшли висновку, що єдиний варіант вирішення ситуації – ініціювання банкрутства ВАТ «Пресмаш».

Як повідомили "Курсу" у прес-службі міськвиконкому, участь у нараді взяли представники ДПІ в м. Івано-Франківську, управління ПФУ в м. Івано-Франківську, відділу ДВС Івано-Франківського міського управління юстиції, ВАТ «Пресмаш». Також були присутні представники департаменту соціальної політики, управління економічного та інтеграційного розвитку та юридичного відділу виконавчого комітету міської ради.

Учасники наради обговорювали ситуацію, що склалася на підприємстві міста. Зокрема, у зв’язку з неспроможністю зібрання загальних зборів акціонерів та призначення нового голови правління, значно зросла заборгованість підприємства з виплати заробітної плати, страхових внесків, пільгових пенсій та податкових платежів. Так, заборгованість з виплати заробітної плати станом на 21.05.2014 р. становить 1484 тис. грн., з виплати страхових внесків – 500 тис. грн., пільгових пенсій – 300 тис. грн., податкових платежів – 4585 тис. грн., ЄСВ – 1915 тис. грн. Така ситуація, в першу чергу, негативно впливає на матеріальне становище працівників підприємства, не сприяє наповненню міського бюджету, бюджету ПФУ тощо.

За результатами обговорення учасники дійшли висновку, що резерви примирення акціонерів підприємства вичерпано, а єдиний варіант вирішення ситуації – ініціювання банкрутства ВАТ «Пресмаш». Таким чином, завдяки реалізації майна підприємства вдасться погасити заборгованість з виплати заробітної плати та задовольнити вимоги кредиторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: