fbpx

Івано-франківські медсестри вчаться працювати в умовах поширення вірусу Ебола

Суспільство 18:40, 09.12, 2014

Сьогодні, 9 грудня, в Івано-Франківську медсестри лікувально-профілактичних закладів міста на конференції вчились працювати в умовах розповсюдження вірусу Ебола.

Як повідомила репортер ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко, під час конференції медичним працівникам розповіли про історію виникнення вірусу, його розповсюдження, профілактику та лікування.

Як розповіла головний спеціаліст Івано-Франківського міськрайонного управління Держсанепідслужби Ірина Онищук , на 3 грудня в світі зафіксували 17 145 випадків захворювання на лихоманку Ебола, з них 35,4% закінчились летально.

«Мова йде про такі країни, як Ліберія, Гвінея, Малі, є 4 випадки в США, один в Іспанії, в Нігерії з 20 випадків 8 – летальні, в Синегалі  трапився поки один випадок», – зазначила Ірина Онищук.

В  Україні випадків захворювання вірусом Ебола не  було. Втім,зважаючи на те, що цей вірус входить до переліку хвороб, які здатні серйозно впливати на здоров'я населення і можуть швидко поширюватися країнами, медсестер навчали  працювати в умовах його поширення.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: