fbpx

В Івано-Франківському МВК пояснили, як нараховуватимуть "дитячі гроші" по-новому

Суспільство 15:11, 04.07, 2014

З 1 липня поточного року виплата допомоги по догляду за дитиною віком до трьох років припиняється тим, хто її отримував раніше, та не буде призначатися тим жінкам, які йтимуть у відпустку по догляду за дитиною.

З 1 липня, в частині соціальних виплат, вступив у дію Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», прийнятий 27 березня 2014 року, повідомили КУРСу в прес-службі Івано-Франківського МВК.

25 червня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №208, яка врегульовує усі питання щодо призначення допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.    

Як зазначає директор Департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Олександра Заклинська, допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 червня 2014 року, надається у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами, що складає 860 гривень щомісячно.

Для осіб, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини, яка виплачується 24 місяці (тобто народженої до 1 липня 2014 року), на наступних 12 місяців буде призначатися допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 гривень, що дозволить зарахувати зазначеним особам до трудового стажу період догляду за дитиною до досягнення трирічного віку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: