fbpx

В Івано-Франківську Мирослав Лаюк презентує роман "Світ не створений"

Культура 07:15, 10.11, 2018

"Світ не створений" вирушає у маленьку подорож Україною. Мирослав Лаюк разом із новим романом завітає до Івано-Франківська. Автор розповість про книжку з багатьма сюжетними та часовими лініями, теми любові та прощення, а також те, що стало відправною точкою для написання цієї історії.

Презентація відбудеться 13 листопада о 18:30 в Urban Space 100. Модеруватиме презентацію Соломія Хороб.
"Ця книжка має більше трьох сюжетних ліній, – розповідає письменник Мирослав Лаюк. – Одна з головних – це історія молодої художниці, в якої були дуже складні стосунки з рідною країною та родиною. В якийсь момент вона отримує шанс виїхати до Франції, де може реалізувати себе. Вона повертається в Україну, бо помирає її матір. Жінка вирішує робити мистецький проект, який повинен допомогти їй пізнати історію своєї матері та країни. Що більше вона розкопує цю історію, то стає більш моторошно".
1
"Коловорот історії". Я би так назвала центробіжну силу цього роману, –  розповіла про роман його редакторка Оксана Щур виданню "The Village Україна". –  Тут перемішані і сучасність, і події минулого та позаминулого століть; гуцули, махновці й паризькі митці майже ніколи не зустрічаються, але цілком комфортно співіснують у паралельних часопросторах. Є тут і творче натхнення, і плотська любов, і родинна недолюбленість та провина, однак автор фокусується не на цьому. Це лише добре опрацьований матеріал (і читача він напевно зачепить!), на якому Лаюк вивчає закони функціонування світу".
Довідково:
Мирослав Лаюк  прозаїк, поет, PhD в галузі філософії та літератури. Його дебютний роман "Баборня" (2016) увійшов до фіналу премій "Книжка року BBC", "Еспресо. Вибір читачів", "ЛітАкцент року". Мирослав є автором поетичних книжок "Осоте!" та "Метрофобія", упорядником "Антології молодої української поезії ІІІ тисячоліття". Його вірші лягли в основу пісень гуртів "Dakh Daughters" та "OY Sound System". "Світ не створений" – другий роман письменника.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: