fbpx

В Івано-Франківську митець Сергій Савченко відкрив унікальну виставку графіки

Культура 18:34, 24.03, 2015

Сьогодні у Книгарні "Є" відкрилася виставка графіки Сергія Савченка. Її автор створив спеціально для івано-франківської виставки.

Найновіша серія графічних робіт Сергія Савченка – ще одна імпровізація на тему людини, тіла, де тінь – відображення (відбиток) людини у всіх її неочікуваних формах.

"Це початок нової великої серії. Зазвичай я працюю з питаннями матерії, матеріалу, процесу і зараз потихеньку добираюсь до тіла", – розповів Сергій Савченко.

Для автора ця графічна техніка нова – в ній поєднуються людське тіло, відбиток, фотографія, графіка, тінь.

"Тут задається такий "згусток" символів, сенсів, де є я, де є моє тіло, де є моя тінь. На сьогоднішній час, який є досить складним, мені здається, це питання може бути актуальним для досліджень власної особистості і особистостей ближніх. Тому що в тих умовах, в яких ми перебуваємо, ми можемо побачити абсолютно несподівані повороти внутрішнього світу і на це треба звертати увагу", – вважає митець.

Довідково: Сергій Савченко народився 1972 року у Львові. В 1991 закінчив Львівський коледж декоративно-прикладного мистецтва ім. І. Труша. В 1998 закінчив Львівську академію мистецтв. Працює в сфері живопису, графіки, фотографії, відео, вуличної пластики, об’єкту. З 1992 року учасник більше 70 персональних та 100 групових виставок. Бере участь у міжнародних резиденціях, пленерах та мистецьких акціях в Україні та світі. Живе і працює у Львові, Україна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: