fbpx

В Івано-Франківську на виборчій дільниці недорахувались 346 бюлетенів

Політика 17:23, 25.10, 2015

На одній із виборчих дільниць в Івано-Франківську недорахувались майже 350 бюлетенів. Кажуть, що нестачу документів для обрання депутатів до міської ради зауважили ще у четвер. Однак у територіальній виборчій комісії їх вирішили не додруковувати. Голова ТВК вважає, що наявної кількості бюлетенів цілком вистачить, мовляв, явка буде невисокою.

Про це під час телемарафону "День виборів", який триває на телеканалі ZIK, розповіла репортер Галина Моісеєва.

Пакунки із бюлетенями на дільниці №884 отримали ще у четвер. Їх перерахували і поставили печатки. Однак для виборів депутатів Івано-Франківської міської ради члени ДВК недорахувалися 346 бюлетенів.

"Ми одразу склали акт та надали його у міську раду. Тож зі свого боку виконали усе. Окрім того, дуже вірогідно, що такої явки тут не буде", – припускає голова дільничної виборчої комісії Олександра Олексишин.

А от спостерігачі на цій дільниці впевнені, що нестача бюлетенів суттєво вплине на хід волевиявлення. Адже іванофранківці на цьому окрузі активно беруть участь у виборах.

"Я думаю, що люди прийдуть, адже цей округ – дуже активний", – каже спостерігач Йосип Лічнер.

Пояснити, чому дільниця не отримала майже 350 бюлетенів, у територіальній виборчій комісії не можуть. Кажуть, спрацював людський фактор – такими бюлетені запакували ще у друкарні. Однак голова ТВК Олександра Петрик з цього приводу просить не створювати ажіотажу. Каже, друкарня готова видрукувати їх за двадцять п’ять хвилин. Але лише у тому випадку, якщо буде потреба.

Тим часом у громадянській мережі "ОПОРА" кажуть, що це не єдине порушення.

"Нашими спостерігачами у Коломиї були зафіксовані друковані матеріали, які містять ознаки агітації. Є й випадки про помилки в бюлетенях на виборах до сільських рад", – повідомив координатор громадянської мережі "ОПОРА" Іван Маруняк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: