fbpx

В Івано-Франківську незаконно встановлену рекламу нікому прибрати

Суспільство 10:07, 14.10, 2014

Незаконно встановлену на приватних або орендованих ділянках рекламу в Івано-Франківську нікому демонтувати. Управління інфраструктури, яке займається демонтажем малих архітектурних форм, такими повноваженнями не наділене.

Про це мова йшла на оперативній нараді у міського голови.

"Ми приходимо, складаємо акт і передаємо в юридичний відділ, адже згідно з положенням ми не маємо права йти на приватну або орендовану земельну ділянку і не маємо права демонтувати рекламу", – зазначив заступник начальника управління інфраструктури Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Матіїв.

Він запропонував, щоб таке рішення одразу готував міськвиконком, а тоді через юридичний відділ можна було подавати до суду.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив залучити до демонтажу незаконно встановленої реклами управління архітектури та управління земельних ресурсів.  

За словами Миколи Матіїва, в інших містах демонтажем незаконно встановленої реклами займається муніципальна інспекція з благоустрою.

Нвчальник управління інфраструктури Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку також попросив уважніше читати рішення, які підписують та візують відповідальні особи, адже часто виникає плутанина.

"Є рішення виконкому про демонтаж об’єктів на приватній чи на орендованій земельній ділянці. Є таке, що на один об’єкт дублюється по 2-3 рішення. Або простіше візувати в Департаменті, адже виходить так, що всі все підписують, а крайній Департамент житлово-комунального господарства, який це має виконати",  сказав Микола Матіїв.

Загалом, у ІІІ кварталі 2014 року працівники управління інфраструктури провели 25 обстежень щодо встановлення малих архітектурних форм, під час яких 8 об’єктів демонтували, 3 – узаконені, власник одного кіоска подав документи в суд, а також юридичний відділ склав 13 актів для подачі в суд. До виконання залишається 9 рішень. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: