fbpx

В Івано-Франківську обговорили концепцію децентралізації влади

Політика 14:35, 07.06, 2014

В Івано-Франківську відбулося широке обговорення концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Захід відбувся за участі керівництва облдержадміністрації, обласної ради, голів райдержадміністрацій, сільських голів, депутатів обласної та районних рад, а також громадськості та засобів масової інформації.

Голова облдержадміністрації Андрій Троценко виділив основні принципи реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Він презентував концепцію реформи, визначивши мету реформування, шляхи та способи впровадження змін, а також окреслив ризики, які можуть виникнути.

«Цей важливий для подальшого розвитку територіальних громад документ було розроблено спільними зусиллями фахівців Адміністрації Президента України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, асоціацій органів місцевого самоврядування та експертами Ради Європи», – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Троценко. 

За словами Андрія Володимировича, активна підтримка і участь громади у процесі реформування – запорука успішного його завершення, а здійснення на належному рівні реформаторських кроків залежить від кадрів. Надання послуг, організаційні й виконавчі функції мають здійснювати посадовці, яким довіряють і які користуються авторитетом у людей, досвідчені, відповідальні менеджери, професіонали своєї справи, які вміють знаходити правильні рішення, освоювати нові методи і практики, а також депутати місцевих рад, які усвідомлюють свою відповідальність перед виборцями і здатні працювати на користь громад, чиї інтереси представляють.

Заступник голови департаменту фінансів Леся Балагура озвучила основні принципи децентралізації фінансів, яка відбудеться внаслідок здійснення реформи. Зокрема, за попередніми підрахунками, в обласному бюджеті очікується надходження орієнтовно 786 млн. грн. додаткових коштів від перерозподілу податків і залишку додаткових коштів на місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: