fbpx

В Івано-Франківську обговорили туристичну стратегію. ВІДЕО

Суспільство 12:59, 12.10, 2017

Туристичний форум зібрав в Івано-Франківську фахівців та експертів профільної індустрії.

На форум зібралися, щоб визначити туристичний потенціал регіону та напрацювати шляхи його подальшого розвитку. А також об’єднати навколо цього питання головних "гравців" галузі. І не лише місцевих, а й столичних, адже туризм будується на співпраці регіонів, переконані чиновники, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Співпраці в Івано-Франківську справді не вистачає, погоджуються у мерії. Зокрема, між місцевими турфірмами. Вони діють за принципом "кожен сам за себе", і від цього програє місцева туристична галузь. Аби виправити ситуацію, мерія оголосила конкурс "Тур вихідного дня" на найкращу ідею проведення вікенду для містян та гостей міста. Таким чином хочуть об’єднати івано-франківських туроператорів спільною метою.

Нині івано-франківська влада робить ставки на фестивальний туризм, каже Богдан Білик. Це дієвий спосіб затримати у місті туристів більш ніж на день. Втім, не єдиний. Туристичний потенціал Івано-Франківська – значно серйозніший. Хоча й потребує доопрацювання.

За останні 9 місяців Івано-Франківськ відвідало близько 100 тисяч гостей. Це на 20 відсотків більше, аніж торік. Проте це не межа, якщо вдало обрати стратегію. На державному рівні вона чітко визначена на наступне десятиліття.

Один із важливих факторів – тренд, кажуть у Мінекономрозвитку. Адже будь-яка стратегія провальна, якщо не відповідає часові і сучасним запитам.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: