fbpx

В Івано-Франківську облаштували місця для паркування екотранспорту. ФОТО

Суспільство 12:29, 22.02, 2016

Відтепер поблизу навчальних та практичних корпусів Івано-Франківського національного медичного університету, а також на території Центральної міської клінічної лікарні встановлено понад 150 велопарковок, облаштованих навісами.

Таким став результат втілення у життя одного з проектів-переможців всеукраїнської програми "Будуймо ЕКО Україну разом!", започаткованої екобрендом "Чернігівське". Ідея проекту Ecouniversity належить координатору студентської ініціативи "Ровер в меді" Андрію Глущуку.

Загальна сума інвестицій, зроблених брендом на втілення проекту, склала 135 436 грн. Реалізатором проекту виступила Українська Біржа Благодійності (UBB). До встановлення паркувальних стійок також долучилися автор Ecouniversity разом із однодумцями із EMSA та усі інші небайдужі активісти міста.

Раніше за підтримки ректора та однодумців іванофранківцям вдалося створити велопарковку поблизу центрального корпусу. Втім, біля інших корпусів студенти дотепер були змушені прив’язувати велосипеди до огорож та дерев. Результатом злагодженої праці стало облаштування велопарковками територій біля центрального корпусу, гуртожитку, університетської клініки, дворика навчальної кафедри, міської лікарні та ін. Деякі велосипедні стоянки облаштовані дашками, які захищають велосипеди від дощу. Також на місцях велопарковок встановлено камери відеоспостереження.

На думку автора проекту, втілення його ідеї сприятиме розвитку велосипедного руху у місті та пропагуванню здорового способу життя серед студентів та співробітників університету.

"Люди, заводьте собі двоколісних друзів, робіть місто мобільнішим, користуйтеся велопарковками, нам не шкода, двоколісника катайте і здоров’я набирайте! І пам’ятайте: життя  як велосипед, важко – отже, йдеш під гору", – говорить Андрій Глущук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: