fbpx

В Івано-Франківську переселенцям виділили грошову допомогу

Суспільство 10:05, 20.01, 2015

У департаменті соціальної політики відбулося засідання комісії з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам, на якому було розглянуто 67 заяв громадян щодо надання грошової допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам.

"При прийнятті рішень про надання грошової допомоги комісією бралися до уваги складені акти обстеження матеріально-побутових умов сімей. Саме тому, за рішенням комісії, грошову допомогу надано 12 особам. Окрім того, 18 особам рекомендовано надати довідку про потребу невідкладного вартісного лікування. А також 37 особам було відмовлено в наданні грошової допомоги", – розповіла директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.

Вирішуючи питання надання грошової допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам, Департамент соціальної політики керувався рішенням комісії Міністерства соціальної політики України, яка визначила категорії та розміри одноразової грошової допомоги таким сім’ям, зокрема:

– дітям-сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО, та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти, – на одну дитину 1176 грн;

– сім’ям, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства, – 1764 грн;

– багатодітним сім’ям – 2352 грн;

– сім’ям, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування, – 1176 грн;

– сім’ям, у яких є інваліди I, II груп, – 1176 грн.;

– сім’ям, де є вагітні жінки або один з батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО), – 1764 грн.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: