fbpx

В Івано-Франківську показали фільм про наркоманів

Суспільство 08:35, 13.11, 2014

В Івано-Франківську продовжується Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У рамках програми під час другого дня іванофранківці змогли побачити український фільм "Хворісукалюди" та ізраїльський – "Ув’язнені”.

Організатор Мандрівного фестивалю в Івано-Франківську – обласна організація "Молода Просвіта".

"Хворісукалюди" – документальний триптих про безпритульних. Вони переросли наркозалежне дитинство і намагаються розпочати доросле життя. У пошуках своєї матері хлопець повертається до села, сповненого деґрадації, ненависті та садистичного гніву. Вагітна дівчина хоче народити, хоча на її нащадка, напевне, чекає ще важче дитинство. Але сестри дівчини схиляють її до аборту. Фільм Юрія Речинського "Хворісукалюди" визнано кращим документальним фільмом на Фестивалі європейського незалежного кіно у Франції.

Другий фільм "Ув'язнені" в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA раніше переглянули засуджені, які відбувають покарання в Івано-Франківському слідчому ізоляторі та Галицькій виправній колонії №128.

Події фільму "Ув’язнені” відбуваються у жіночій тюрмі "Неве Тірца", що розташована у центральній частині Ізраїлю. Очима трьох героїнь – іудейки, мусульманки і християнки – глядачі фільму спостерігають дворічну історію взаємин співкамерниць, а також стосунків жінок і тюремної охорони. В межах крихітних камер досліджується етнічна різноманітність. Ці жінки відгороджені й закриті від суспільства, а також від самих себе. Міцні й водночас уразливі відносини між ув’язненими і персоналом тюрми, а також стосунки в'язнів між собою сповнені загальною недовірою і, разом з тим, взаємоповагою.

Як повідомляв КУРС, у перший день Мандрівного фестивалю в Івано-Франківську показували заборонений до перегляду в Росії фільм "Путінські ігри" та "Лізо, ходи додому!". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: