fbpx

В Івано-Франківську показали музичну феєрію "Легенда святого Різдва". ФОТО, ВІДЕО

Культура 12:40, 14.01, 2017

У вечір п'ятниці, 13 січня, в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка показали музичну феєрію "Легенда святого Різдва". Був балет і "жива" шопка. Відомих колядок майже не виконували, а якщо й співали – то всі в різних обробках і жанрах.

За словами авторки сценарію Таїсії Лютої, на створення дійства надихнула історія про карпатського мудреця-довгожителя. Його заповіді доповнили міфологією та додали казки, пише Репортер.

"Мета феєрії – показати, що Різдво – це перемога добра над злом, сонця над зимою. Вистава для того, аби зібратися разом, поколядувати", – сказала авторка сценарію.

Лунала не лише естрада, а й класика з автентикою. Колядували місцеві артисти: і колективами, і сольно. Серед них – Світлана Весна, Олеся Пасічняк, ансамбль народних інструментів "Бревіс", дует "Гардамани", Олександр Семчук, Вікторія Ватащук, Оксана Романюк, Василь Михайлович, гурт "Будьмо", ансамбль "Свічадо", дитячий ансамбль "Опришівські соловейки", Іван Бліндар і Марко Кирильчук.

Співала колядки й автор ідеї "Легенда святого Різдва" Галина Баранкевич. 

1

Зазначимо, що перед показом святкової містерії в Івано-Франківську її побачили у Києві на Софіївській площі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: